Catalan Basque English French Galician German Spanish

Escaparat Turistic Intel·ligent (TIE) de les Illes Balears

Turisme, comunicació i noves tecnologies: la suma d’aquests tres elements convergeix en un ambiciós projecte tecnològic gestat des del passat 2014 per l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB). L’Escaparat Turístic Intel·ligent (TIE) s’ha concebut des del seu naixement com un “pla líder” amb el que situar les Illes Balears “a l’avantguarda mundial” de les noves tecnologies aplicades a la informació i el sector turístic. Aquesta nova plataforma digital fou presentada a la darrera edició de FITUR, celebrada del 28 de gener a l’1 de febrer de 2015: segons els seus responsables, el TIE permetrà als Ajuntaments descarregar tota la informació del seu municipi al temps que s’ofereix a l’usuari informació en temps real sobre l’oferta turística de les Balears. Així, es podrà conèixer a tot moment quines habitacions té disponibles un hotel o quines possibilitats d’oci li ofereix la zona on s’allotjarà.

Segons l’Agència de Turisme de les Illes Balears, el TIE té com a objectiu principal atreure als clients de les Illes Balears, facilitant informació del sector i remarcant a tot moment les fortaleses que té l’arxipèlag com a destinació turística mitjançant els recursos aportats per més de 1.600 empreses de tots els àmbits.  El projecte, a hores d’ara, està estructurat al voltant de dos pilars: el web illesbalears.es i la seva versió BETA, també disponible en APP, així com un conjunt de material en PDF per a la seva descàrrega on s’hi inclou tota la informació en referència a esdeveniments turístics i accions promocionals previstes durant el 2015.

La renovació representada per aquesta nova iniciativa –tant en funcionalitat com disseny i varietat de continguts– obre una nova via per a la promoció de les Illes Balears mitjançant la xarxa, a més que amplia les seves perspectives en el camp comunicatiu.

Més informació aquí